GSA Federal Office Building

  • Owner:
    General Service Administration
  • Architect:
    Jonathan Levi Architects/Burt Hill
  • Scope:
    380,000 SF Modernization
  • Location:
    Andover, MA

The GSA embarked on a two phase modernization of their office building and service center in Andover, MA, to support a highly technical and customer service oriented operation. The interior space was retrofitted to include a new work area layout with a series of conference rooms and training facilities located along the perimeter of the building. Several interior atriums were also constructed, including a winter garden, which brings the outdoors inside. A new kitchen and servery were constructed with a 6,900 sf cafeteria.

Totaling 380,000 sf, the project earned LEED Gold certification and was designed to create a sustainable and efficient workplace for IRS employees. Sustainability features include glass roof panels for natural light, solar panels, and interior and exterior courtyards. The project also included the installation of one of the largest geothermal systems in the northeast, a closed-loop system comprised of 385 wells. This system is used for both heating and cooling, with wells drilled to a depth equivalent to more than 36 miles.